top of page

Een nieuw eco huisje aan een eeuwenoud zandpad


We hebben nieuwe plannen! Aan een eeuwenoud zandpad gaan we in de komende jaren een bijzonder en luxe eco vakantiehuis bouwen. De Koningsweg is een voor Aaltenaren zeer bekende plek waar veel gewandeld en gefietst wordt. Een plek met super veel ruimte om huis., in het prachtige Nationaal Landschap, maar je bent ook zo op de Markt in Aalten.


Bijna tien jaar geleden hebben we De Oude Zondagschool verbouwd tot een sfeervolle en luxe vakantiewoning.


We zijn recent begonnen met ECO logies, een inspiratieplatform voor duurzaam overnachten in eigen land. Nu dus een volgende stap!


Al een halve eeuw recreatie


Al bijna vijftig jaar wordt aan de Koningsweg door een familie gerecreëerd, ondertussen waren het de kleinkinderen en achterkleinkinderen die hier met enige regelmaat verbleven. De stacaravan staat er dan ook al vele tientallen jaren. Vanaf vandaag zijn we de eigenaar van dit mooie plekje.De stacaravan staat er al vele tientallen jaren.

Wij zijn heel enthousiast over deze plek met veel rust en ruimte om je heen. In de directe omgeving zijn er forse hoogteverschillen tot twintig meter over één kilometer afstand, zowel verder het buitengebied van Dale in als naar het dorp Aalten.Maar ook de recreatieve levendigheid is vlakbij. De Koningsweg is een eeuwenoud zandpad, een prachtige wandel-, fiets- en MTB-route. Als je lekker uit eten wilt, kun je of naar de overkant naar restaurant het Noorden of je bent in paar minuten op de Markt in Aalten.


Helemaal top is dat in de komende maanden aan de andere kant van de Koningsweg een MTB singletrack wordt aangelegd.


Een plek met historie


Net als veel Aaltenaren kenden we de Koningsweg vooral van de fraaie begraafplaats Berkenhove, die even verderop ligt. Het zandpad loopt dwars over de begraafplaats heen. De Koningsweg is een zogenaamde hessenweg, dit zijn oude handelswegen uit de 17de en 18de eeuw. Deze liepen van Hessen in Duitsland naar Nederland en waren wat breder voor de grotere Duitse wagens en liepen langs de dorpen en steden.
Ooit stonden er een oude korenmolen en een wachterstoren van de Luchtwachtdienst aan de Koningsweg.

Vroeger stond dit deel van Aalten ook wel bekend als Den Esch of de Aaltense Esch. Een naam die je nog terug kunt vinden in het Scoutinggebouw Den Esch en de voormalige boerderij ‘In Den Esch’ aan de weg richting het centrum van Aalten.
Ook de historie van restaurant het Noorden gaat ver terug, naar 1866, toen hier een ‘terrein tot vermaak’ is aangelegd.


Een nieuw eco design huisje


De huidige stacaravan staat aan de rand van het terrein tussen de bomen. Het idee is om het nieuwe eco huisje meer centraal op het terrein te plaatsen zodat er de hele dag zonlicht binnen kan vallen. Wat ons voor ogen staat is een stijlvol houten huisje, waar luxe, comfort en duurzaamheid hand in hand gaan. We zien veel inspirerende voorbeelden voorbijkomen op www.eco-logies.nl met de nieuwste inzichten over energieneutraal en duurzaam bouwen. We hebben er veel zin om de komende maanden een mooi ontwerp te maken en aan de slag te gaan. De ideeën borrelen al!


In de afgelopen jaren hebben we ons eigen boerderijtje energieneutraal gemaakt en ook De Oude Zondagschool verder verduurzaamd.


Bình luận


bottom of page